Marijn Akkermans (1975)

Beeldend kunstenaar

Marijn Akkermans verbleef in 2001 met steun van het Heij Konijn Fonds een half jaar als artist in residence in het Duitse Schloss Ringenberg in Hamminkelen (Nordrhein Westfalen). Na zijn bachelor Vrije Kunst van ArtEZ hogeschool voor de kunsten in Arnhem (1999) en zijn master aan het Dutch Art Institute in Enschede (2001) wilde hij zich graag verder ontwikkelen en nieuwe mensen leren kennen. Hij ging daarvoor letterlijk de grens over.

De feedback op zijn werk die Akkermans kreeg van de curatoren van Ringenberg en de andere jonge kunstenaars die daar werkten, is van grote waarde geweest voor zijn artistieke en persoonlijke ontwikkeling. Hij deed er ook contacten op met galerieën in München en Keulen, waar hij heeft geëxposeerd. 

‘Ik was echt een groentje en had nog veel te ontdekken. We bespraken elkaars werk, bezochten galerieën en tentoonstellingen en hebben werk voor een mooie gezamenlijke expositie in het kasteel gemaakt. Natuurlijk is het af en toe confronterend hoe anderen naar je werk kijken, maar het helpt je te ontdekken waar het volgens jou om draait. Met de curatoren van Schloss Ringenberg heb ik nog steeds contact.’

Akkermans werkt als beeldend kunstenaar met potlood, inkt acryl, lak en collage op wit papier en creëert op fijnzinnige wijze een wereld vol herkenbare, maar verwarring zaaiende figuren. Zijn werk zet de kijker aan het denken. Akkermans woont en werkt in Amsterdam.

Meer informatie over Marijn Akkermans.

Afbeeldingen